Anonymná otázka: Dobrý deň, som študentkou 3. ročníka a chcela by som sa informovať ohľadom upravenia rozsahu zadaní, nakoľko sme okrem stav5 kde sme v skupinách nepocítili žiadne uľahčenie na predmetoch ako sú KPA, Urbanizmus 2 alebo Interiér. Chcela by som taktiež podotknúť, že neustále vracanie zadaní nie je vhodné, skôr by bolo lepšie odovzdať ich do určitého termínu a záväzne, resp. len s malými opravami. Rozumiem aj tomu, že profesori chcú aby sme mali zadania urobené čo najlepšie, ale nosným predmetom je predsa ateliér, na ktorom väčšine z nás záleží najviac a venujeme mu veľa času, čo však určite viete zo spoločných konzultácií. Ak by sa našiel kompromis veľmi by nám to uľahčilo situáciu. Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.
top of page
bottom of page
dobry predsviatkovy den,
dovolim si ako ved ustavu urb, zareagovat. Chcem poziadat studentov, aby vo vlastnom zaujme zvazovali domahanie sa redukcii zadani. Znizenie berte nech sa vztahuje najma pre tych co to ozaj maju v dacom tazke a specificke v momentalnej situacii za ktoru nik z nas nemoze. K tomu sme tu aby sme veci riesili aj individualne. Neviem si dobre predstavit ze by na lek fakulte realizovalii redukciu v anatomii...k takemu lekarovi by som sa nerad dostal. Preco tato poznamka ? Aj my si musime uvedomit, ze studujeme pre vykon slobodneho regulovaneho povolania, ktore budete vykonavat vo vlastnom mene a na vlastnu zodpovednost. Naviac sa v praxi ocitnete v nelutostnom konkurencnom prostredi, kde mozno niektori budu ako absolveti mensieho rozsahu studia menej konkurencieschopni. Nas studijny odbor sa nazyva architektura a urbanizmus a student nadobudnutim tohto vzdelania splna jednu z podmienok pre vykon povolania aut. architekt , kde automaticky ziskava aj prava na vykon celeho rozsahu urbanistickych a uzemnoplanovacich sluzieb. Pocas studia su v studijnom progame z vseobecne povinnych urb disciplin zaradene - v porovnani s arch. - len 5 teoretickych (na bc=dejiny stavby miest, U1,U2, na ing.= uz.plan. a Sprac. UP, ) a 3 tvorive (Ukomp, maly atU, na ing. velky at U), takze my co sme zodpovedni za obsah U vedomosti v profile absolventa aj v tejto situacii vo Vasom ale aj celospolocenskom zaujme - kedze U je aj vec verejna - zvazujeme vhodnu mieru redukcie. Preto sa neda ocakavat ze na FA v kazdom predmete to bude rovnaky podiel. Kol. doc. Sopirova ako garantka predmetu je skusena pedagogicka s mnozstvom ocenenych stud. prac a naviac aj prakticky vykonna urbanistka, takze odporucam jej doverovat v odhade co je mozne a co nie.
Budte uisteni ze my na U2 radsej a v tejto situacii URCITE zohladnime 😉momentalnu situaciu pri hodnoteni napr. techn. dokonalosti prevedenia, ako mame vopred redukovat zadanie teda vedomosti a sucasne sa tvarit ze ich mate nadubudnute v povodnom rozsahu.... Drzime Vam ale lepsie povedane drzme si spolu palce, aby sme to v plnej cti vsetko spolu a vo vzajomnej dovere zvladli. BK